Chifteluțe cu zucchini și ciuperci
Ingrediente:
500 grame dovlecel, (răzuit)
300 grame ciuperci, (tocate mărunt)
50 grame fulgi de ovăz, (fără gluten)
1 ceapă, (tocată mărunt)
1 ou
1 linguriță rasă usturoi granulat
sare și piper, după gust
Mod de preparare:
1. Pregătirea dovlecelului:
Sărează dovlecelul răzuit și lasă-l 30 de minute pentru a elimina excesul de apă.
Stoarce-l foarte bine folosind un săculeț pentru strecurat, un prosop curat sau chiar mâinile.
2. Călirea legumelor:
Într-o tigaie, încinge 2 linguri de ulei de măsline.
Adaugă ceapa cu un praf de sare și gătește-o până devine translucidă.
Adaugă ciupercile tocate și gătește-le la foc mediu, acoperite, până își lasă și evaporă toată apa.
3. Formarea compoziției:
După ce s-a răcit amestecul de ciuperci și ceapă, combină-l cu dovlecelul bine stors, fulgii de ovăz, oul și condimentele.
Lasă compoziția să stea 15-20 de minute pentru ca fulgii de ovăz să se înmoaie bine.
4. Modelarea și gătirea:
Formează chifteluțele sau burgerii.
Coacere la cuptor: așază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu puțin ulei.Unge și chifteluțele cu puțin ulei.
Coace-le în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 30 de minute, până devin aurii.
Prăjire în tigaie: încinge puțin ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu.
Prăjește chifteluțele pe ambele părți până se rumenesc frumos.
5. Servire:
Se potrivesc perfect alături de un sos tzatziki sau un dip cremos de caju cu usturoi și ierburi.