Chifteluțe cu zucchini și ciuperci

Ingrediente:

  • 500 grame dovlecel, (răzuit)

  • 300 grame ciuperci, (tocate mărunt)

  • 50 grame fulgi de ovăz, (fără gluten)

  • 1 ceapă, (tocată mărunt)

  • 1 ou

  • 1 linguriță rasă usturoi granulat

  • sare și piper, după gust

Mod de preparare:

1. Pregătirea dovlecelului:

Sărează dovlecelul răzuit și lasă-l 30 de minute pentru a elimina excesul de apă.

Stoarce-l foarte bine folosind un săculeț pentru strecurat, un prosop curat sau chiar mâinile.

2. Călirea legumelor:

Într-o tigaie, încinge 2 linguri de ulei de măsline.

Adaugă ceapa cu un praf de sare și gătește-o până devine translucidă.

Adaugă ciupercile tocate și gătește-le la foc mediu, acoperite, până își lasă și evaporă toată apa.

3. Formarea compoziției:

După ce s-a răcit amestecul de ciuperci și ceapă, combină-l cu dovlecelul bine stors, fulgii de ovăz, oul și condimentele.

Lasă compoziția să stea 15-20 de minute pentru ca fulgii de ovăz să se înmoaie bine.

4. Modelarea și gătirea:

Formează chifteluțele sau burgerii.

Coacere la cuptor: așază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu puțin ulei.Unge și chifteluțele cu puțin ulei.

Coace-le în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 30 de minute, până devin aurii.

Prăjire în tigaie: încinge puțin ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu.

Prăjește chifteluțele pe ambele părți până se rumenesc frumos.

5. Servire:

Se potrivesc perfect alături de un sos tzatziki sau un dip cremos de caju cu usturoi și ierburi.

Previous
Previous

Supă de pui cu conopidă

Next
Next

Tzatziki