Tzatziki

@sweetlemon.r

Pregătește o cantitate mai mare, pentru ca se consuma repede.

Ingrediente:

  • 600 grame iaurt (de capră/oaie pentru cei cu intoleranță la lactoză, grecesc pentru varianta clasică sau de caju pentru varianta vegană – recomandat Rawckers)

  • 300 grame castravete

  • 20 ml ulei de măsline, (aprox. 3 linguri)

  • 10 ml suc de lămâie

  • 1 cățel usturoi, (pisat)

  • 8 grame mărar, (tocat mărunt)

  • sare și piper

Mod de preparare:

1. Pregătirea castravetelui:

Răzuiește castravetele și stoarce-l bine de lichid cu mâna sau folosind un prosop de bucătărie.

2. Amestecarea ingredientelor: 

Într-un bol, combină iaurtul cu castravetele stors, uleiul de măsline, sucul de lămâie, usturoiul pisat și mărarul.Potrivește gustul cu sare și piper.

3. Odihnirea la frigider:

Lasă sosul la frigider până a doua zi, pentru ca aromele să se îmbine perfect.

4. Servire:

Perfect lângă chifteluțe, gyros, grătare, lipii, salate sau un platou cu verdețuri.

Se poate folosi și ca dip pentru legume sau sos răcoritor pentru diverse preparate.

Previous
Previous

Chifteluțe cu zucchini și ciuperci

Next
Next

Sticky chocolate Halva