Tzatziki
Pregătește o cantitate mai mare, pentru ca se consuma repede.
Ingrediente:
600 grame iaurt (de capră/oaie pentru cei cu intoleranță la lactoză, grecesc pentru varianta clasică sau de caju pentru varianta vegană – recomandat Rawckers)
300 grame castravete
20 ml ulei de măsline, (aprox. 3 linguri)
10 ml suc de lămâie
1 cățel usturoi, (pisat)
8 grame mărar, (tocat mărunt)
sare și piper
Mod de preparare:
1. Pregătirea castravetelui:
Răzuiește castravetele și stoarce-l bine de lichid cu mâna sau folosind un prosop de bucătărie.
2. Amestecarea ingredientelor:
Într-un bol, combină iaurtul cu castravetele stors, uleiul de măsline, sucul de lămâie, usturoiul pisat și mărarul.Potrivește gustul cu sare și piper.
3. Odihnirea la frigider:
Lasă sosul la frigider până a doua zi, pentru ca aromele să se îmbine perfect.
4. Servire:
Perfect lângă chifteluțe, gyros, grătare, lipii, salate sau un platou cu verdețuri.
Se poate folosi și ca dip pentru legume sau sos răcoritor pentru diverse preparate.