Sticky chocolate Halva
Sticky chocolate halva e un desert cu o textură catifelată, aproape de caramel, dar cu un gust intens de ciocolată și aroma inconfundabilă de halva. E cremos, bogat și se topește ușor în gură. Pur și simplu bun.
Ingrediente:
140 grame susan
140 grame semințe floarea soarelui, (eu am folosit germinate)
200 grame miere
20 grame cacao
1 priză sare
Mod de preparare:
1. Se rumenesc puțin semințele într-o tigaie, le adaugăm in tocatorul de bucătărie cu o priza de sare si se mixează pana se obține o pastă. Depinde de voi cât de fina doriți sa fie, sau nu.
2. Apoi se adaugă cacaoa și mierea, se mixează pana se obține o pasta omogena și se transfera într-un recipient din sticla cu hârtie de copt înăuntru (pt a facilita scoaterea ei . Se păstrează la frigider ca să se întărească puțin, iar apoi se poate tăia în forma dorita.
3. Enjoy!