Sticky chocolate Halva

Sticky chocolate halva e un desert cu o textură catifelată, aproape de caramel, dar cu un gust intens de ciocolată și aroma inconfundabilă de halva. E cremos, bogat și se topește ușor în gură. Pur și simplu bun.

Ingrediente:

  • 140 grame susan

  • 140 grame semințe floarea soarelui, (eu am folosit germinate)

  • 200 grame miere

  • 20 grame cacao

  • 1 priză sare

Mod de preparare:

1. Se rumenesc puțin semințele într-o tigaie, le adaugăm in tocatorul de bucătărie cu o priza de sare si se mixează pana se obține o pastă. Depinde de voi cât de fina doriți sa fie, sau nu.

2. Apoi se adaugă cacaoa și mierea, se mixează pana se obține o pasta omogena și se transfera într-un recipient din sticla cu hârtie de copt înăuntru (pt a facilita scoaterea ei . Se păstrează la frigider ca să se întărească puțin, iar apoi se poate tăia în forma dorita.

3. Enjoy!

Previous
Previous

Tzatziki

Next
Next

Carrot cake