Lasagna cu vinete

Lasagna cu vinete – o combinație savuroasă de vinete coapte, sos aromat de roșii și brânzeturi fine, așezate în straturi cremoase și rumenite la cuptor. O rețetă ușoară, plină de gust, care aduce Italia în farfurie!

Ingrediente:

  • 1000 g carne de vită

  • 2 linguri ulei de măsline

  • 1 ceapă medie

  • 2 căței usturoi

  • 1/2 morcov

  • 1/2 țelină

  • 200 g bulion

  • sare de mare și piper proaspăt

Sos de carne:

Foi lasagna:

  • 1 vânătă mare, curățată și tăiată pe lung în felii de 0,5 cm grosime

  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin

  • sare de mare și piper negru proaspăt măcinat, după gust

  • 100 g brânză Pecorino, rasă

  • 200 g mozzarella de bivoliță, rasă (împărțită în două)

  • ½ cană busuioc proaspăt, tocat

  • 1 lingură oregano uscat

    * Se poate folosi și brânza/caș oaie.

Mod de preparare:

Sos de carne:

1) Încălzește uleiul de măsline într-o cratiță mare, la foc mediu.

2) Adaugă ceapa și usturoiul, gătește 2 minute amestecând des.

3) Pune carnea tocată, asezonează cu sare și piper, apoi gătește 10–15 minute, până se rumenește, amestecând și sfărâmând bucățile.

4) Adaugă pasta și sosul de roșii, gătește 5 minute.

5) Redu focul și fierbe încet, amestecând ocazional, 45 de minute. Dacă sosul devine prea gros, adaugă puțină apă.

Vinetele:

1) Preîncălzește cuptorul la 200°C și tapetează cu hârtie de copt tava pe care dorești să o folosești.

2) Așază feliile de vinete într-un singur strat. Unge-le cu ulei de măsline pe ambele părți și asezonează cu sare și piper.

3) Coace-le 7 minute, apoi întoarce-le și mai lasă-le 7 minute.

Asamblarea lasagnei:

1) Într-un bol mare, amestecă Pecorino, 100 g mozzarella și busuiocul.

2) Într-o tavă de 23×33 cm (9×13 inch), întinde 2 căni de sos de carne într-un strat uniform.

3) Așază jumătate din feliile de vinete, apoi jumătate din amestecul de brânză.

4) Repetă straturile cu alte 2 căni de sos, restul feliilor de vinete și restul de amestec de brânză.

5) Presară încă 50 g mozzarella.

6) Toarnă restul de sos de carne, presară uniform ultima parte de mozzarella și oregano.

Coacere:

1) Acoperă tava cu un capac potrivit pt cuptor și coace 30 minute la 200°C.

2) Îndepărtează capacul și mai lasă 5 minute, până se rumenește deasupra.

3) Lasă lasagna să se odihnească cel puțin 10 minute înainte de a o tăia și servi.

Previous
Previous

Carrot cake

Next
Next

Salata de somon cu sos verde